3 osoba - wyłączyć, czy nie?

Czy wyłączyć 3 osobę ("H") na PL4 PEI Large ?

• Tak (3 osoba powoduje np. patrzenie przez ściany, jest mało survivalowa/realistyczna)

Głosy: 21 53,8%
  • Nie (niech zostanie tak jak jest 3 i 1 osoba)

Głosy: 18 46,2%

• Ilość głosów
    39
Status
Zamknięty.

Drake

Stary wyjadacz
Zasłużony
Unturned to gra survivalowa. Często spotykamy dość nietypowe dla survivalu bugi, ale nie koniecznie trzeba je mnożyć poprzez włączanie 3 osoby. Moim zdaniem należy ją wyłączyć na PEI Large (PL4), ale to od Was zależy, czy tak się stanie. Generalnie oczywiście nikt nie zmusza nikgoo do grania na 3os, ale jednak ludzie, którzy nauczyli się grać tylko w ten sposób mają znacznie ułatwione zadanie. Do niedawna jedynie na PL1 i PL2 była 3 osoba. Teraz się to zmieniło. Chciałbym, aby ta naprawdę wspaniała mapa nie gościła tej opcji.
Często wykorzystywana jest do np. patrzenia przez lub nad ścianami. Przez drzewa itd. Nie jest to realistyczne i wielu osobom przeszkadza. Zobaczmy ilu konkretnie ;)

Głosujcie!

Mudziak

Użytkownik
Po wprowadzeniu przez Dżonego zmian w regulaminie zabraniających budowania latających baza sądziłem, że serwer pójdzie w stronę realistyczności. Zdziwiłem się więc bardzo gdy zamiast zostać kompletnie usuniętą, 3 osoba została dodana na wszystkie pozostałe mapy serwery. Jak napisał Drake, 3 osoba umożliwia patrzenie przez ściany czy też obserwowanie przeciwnika z za drzewa nie ponosząc ryzyka. Ostatnio zostały wprowadzone zmiany polegające na uniemożliwieniu patrzenia przez ścianę poprzez Q/E i odwracanie się w bok oraz słynne plantery ;) Widok z 3 osoby to ostatnie co trzeba zrobić by nie było już żadnych takich akcji (nie mówię o dodatkowych programach). Podsumowując uważam widok z 3 osoby za oszukiwanie a wprowadzenie tej opcji na serwery za udostępnienie możliwości oszukiwania.

mejdi

Stary wyjadacz
Drake napisał:
Unturned to gra survivalowa. Często spotykamy dość nietypowe dla survivalu bugi, ale nie koniecznie trzeba je mnożyć poprzez włączanie 3 osoby. Moim zdaniem należy ją wyłączyć na PEI Large (PL4), ale to od Was zależy, czy tak się stanie. Generalnie oczywiście nikt nie zmusza nikgoo do grania na 3os, ale jednak ludzie, którzy nauczyli się grać tylko w ten sposób mają znacznie ułatwione zadanie. Do niedawna jedynie na PL1 i PL2 była 3 osoba. Teraz się to zmieniło. Chciałbym, aby ta naprawdę wspaniała mapa nie gościła tej opcji.
Często wykorzystywana jest do np. patrzenia przez lub nad ścianami. Przez drzewa itd. Nie jest to realistyczne i wielu osobom przeszkadza. Zobaczmy ilu konkretnie ;)

Głosujcie!
I kto miał racje pare miesiecy temu...

Saiyag

Użytkownik
Bardzo dobry pomysł, jednak łatwiej na 3 osobie poruszać się w pojazdach.
Przykładowo helikopter ;)
Pozdrawiał: błażejS, Bydlak aka Saiyag

skaidri

Użytkownik
Lepiej już się nauczyć prowadzić pojazdy z pierwszej osoby niż dostawać przez ściany od kogoś kulki :p

Mudziak

Użytkownik
Poza tym jeśli chodzi o sterowanie śmigłowcem to wydaje się to łatwiejsze dopóki nie użyjesz sb owego widoku z 3 osoby. Gdy już to włączysz sterowanie śmigłowcem staje się w sumie niemożliwe. Wystarczy odrobina skila i da się wylądować nim na lotnisku 1x1. Problem pojawia się gdy uderzamy o tak zwany "sufit" ale na serwerach Dżonego nie mamy możliwości budowania tak wysoko postawionych baz. Tak jak napisał skaidri, lepszy jest brak jakże pomocnej jazdy na tej osobie niż zostać zabitym z za drzewa czy bycie obserwowanym przez kogoś kto stoi za ścianą nie podejmując ryzyka by uzyskać wiedzę o naszej pozycji. Albo sprawa prześwietlania przez ścianę baz o której już wspomniałem. Ale nie, olejmy to wszystko żeby nam się wygodniej jeździło/latało!

Sythe

Dobrze znany
w erze gdzie co czwarta osoba na serwerze ma wh granie z 3os daje przynajmniej jakies szanse przeciw cziterowi
życze powodzenia grając tylko z pierwszej

a nie sorry, zapomnialem ze na plkach przecież niema cziterów

0mega

Użytkownik
Jestem zdecydowanie na nie jesli chodzi o pozbycie sie trybu 3osoby Unturned nigdy nie bedzie gra realistyczna i nie ma sensu tego przerabiac :) . Zalozmy gra DayZ tam tez jest tryb 3os i nikt nie marudzi na to. Osobiscie gram w unturned juz z 600h i to wszystko na 3os i nie potrafil bym grac na pierwszej. Kolega Sythe ma racje, 3os bardzo pomaga w walce z ,,ciotami" cheaterami. Jestem na nie jesli chodzi o glosowanie :). Pozdrawiam 0mega S.A

Drake

Stary wyjadacz
Zasłużony
Generalnie cziterzy najczęściej tłumaczą się tym, że "widziałem go na 3 osobie" ;)

edit: można uskuteczniać wiele bugów dzięki 3 osobie.

Zresztą ankieta trwa od 2 dni i jest zdecydowana przewaga głosów aby usunąć 3 osobę z PEI Large.

Arrowkuu

Dobrze znany
Jestem na wielkie NIE. Może nie każdy ma ochotę grać z pierwszej osoby, według mnie 3-os. powinna zostać na tej mapie, za niedługo to Drake będziesz wnioskował o wyłączenie trzeciej osoby na mapach PEI PL1 i PL2 bo tam będziesz grał i dla Ciebie będzie niewygodnie, ustawiacie to tylko pod siebie - wiem, wiem - głos większości się liczy lecz w waszej grupie jest 10 osób. Tak jak 0mega wspomniał wyżej, wiele gier jest gdzie trzecia osoba naturalnie jest uruchomiona, przykładem jest HurtWorld gdzie tam za pomocą 3 osoby też przeglądają bazy od środka i nikt problemu nie ma, bo kto Tobie broni tak robić? Tyle w temacie, jestem na nie, powtórzyć mogę to setny raz.

Drake

Stary wyjadacz
Zasłużony
Hmm, okey, rozważmy to co napisałeś Janek.

Piszesz, że będę wnioskował o wyłączenie 3osoby na PL 1 i PL 2. Teoretycznie jeśli zobaczyłbym temat z takim wnioskiem to właściwie bym pewnie zrobił ankietę, ale byłbym na nie bo od zawsze była tam 3 osoba.
Na PL 4 gram i widzę co się dzieje czasami przez 3 osobę. Nie pasuje mi to i nie tylko mi jak widać po ankiecie. Osób z grupy, a właściwie z Klanu Konfederacja, które głosowały w tej ankiecie nie było więcej, niż 6.

Poza tym piszesz, że jest wiele gier, gdzie 3 osoba jest uruchomiona na stałe. Okey, graj w takie gry. A tak w ogóle nie wiem po co się wypowiadasz skoro, tam nie grasz wcale. Tak trochę głupio wtrącać się w cudzą zabawę ;p

Myślę, że poza tobą reszta głosujących i wypowiadających się osób gra na PEI Large.

Aha, tak w ogóle ja nie cierpię map PEI, ta natomiast jest tak dobrze przerobiona i w dodatku LARGE, że tam gram. Nie masz co się obawiać, że przyjdę z Klanem na PL1 lub PL2 bo wątpię, aby wszyscy chcieli grać na samych maplestrike'ach.

Arrowkuu

Dobrze znany
A kto mi zabroni wypowiedzieć się w publicznej ankiecie? A co do mojego grania, niech Cię to nie interesuje - mam zamiar tam grać (bo grałem tam wcześniej niż ty) i na pewno wrócę, grając na 3-os., dlatego jestem na nie. A jeszcze jeden powód jest taki że gracze ze słabszymi sprzętami na 1-os. biegając z bronią z lunetą mają mniejsze FPS'y niż grając na 3-os, do tego na tej mapie.

Sythe

Dobrze znany
Drake napisał:
Zresztą ankieta trwa od 2 dni i jest zdecydowana przewaga głosów aby usunąć 3 osobę z PEI Large.
fajnie to sobie wykombinowałeś. 10 osob w konfederacji plus znajomi ... szybka ankieta o ktorej nikt nic nie wie i przepychamy "ustawe". coś mi to przypomina tak btw
ankieta założona 29 maja w sobote, w wyjątkowo ładny weekend ... akurat byla piękna pogoda i wiele osob wolało to wykorzystac inaczej niz siedziec w domu i grac w unturned/śledzić 2dniowe ankiety na forum

jakby Ci człowieku naprawdę zależało na rzetelnym wyniku to byś dał na ankiete na 7 dni. Tymczasem z tego co widze chcialeś jedynie usunąć na szybko to co Ci nie odpowiadało

Drake

Stary wyjadacz
Zasłużony
Po co to chamstwo? :D Janek, ugryzło cię coś? Kiedyś na PL1 i PL2 tylko była 3 osoba, a teraz nie wiem czemu weszła wszędzie. Przez to też odechciało mi się grać, ale z racji tego, że PEI LARGE jest extra to gram tam i świetnie się bawię.

Jakiś sensowny, logiczny argument, który miałby utrzymać na tej mapie 3 osobę, czy tylko takie tam gadanie?

O matko, serio kurde z Konfederacji zagłosowało kilka ledwie, ale okey.

Ja wcale ankiety nie zamykam, trwa ona dalej więc mi nie gadaj sythe, że coś robię nieuczciwie ;)

Edit:
Nie ma spadków/wzrostu fps'ów na 3/1 osobie. Sprawdzone ;)

Sythe

Dobrze znany
Drake napisał:
Jakiś sensowny, logiczny argument, który miałby utrzymać na tej mapie 3 osobę, czy tylko takie tam gadanie?
Drake napisał:
Edit:
Nie ma spadków/wzrostu fps'ów na 3/1 osobie. Sprawdzone ;)
równie sprawdzone jak kiedys próbowałeś wmówić dzonemu ze da sie strzelac przez sciany z 3 osoby. byłeś wtedy równie pewny co teraz
oczywiscie że jest wiecej fpsów jak sie gra na 3 osobie. myślisz że dlaczego nauczyłem sie grac na 3 os? czym było to spowodowane? przyznaje kompa mam bardzo słabego - przy wszystkich ustawieniach na low na 3 osobie wyciskam 23 fpsów. przy graniu na 1 osobie mam spadek o około 5-6 fps ... przy takich ilościach jest to spadek katastrofalny
i nie pisz ze sprawdzone ... bo sprzęt sprzętowi nie równy. u mnie spada, u Ciebie nie ... ale kto ma racje wtedy?

Arrowkuu

Dobrze znany
U mnie tak samo FPS'y spadają, do tego jak mam lunetę na broni - wtedy już jest tragedia.

Edit:

Poza tym piszesz, że jest wiele gier, gdzie 3 osoba jest uruchomiona na stałe. Okey, graj w takie gry.

Ale ja np. chcę grać w Unturned a nie inne gry, bo nie mam dobrego sprzętu aby pograć w taką Arma 3 albo DayZ. Dlatego jak ty to napisałeś, graj sobie w Unturned na Washington ;) bo tam jest tylko 1-os.

Powiem to tak. Każdy gracz lubi grać inaczej 3 osoba rzeczywiście daje dużo ale da się tak czy siak wygrać z nią. Jak dla mnie usunięcie 3 osoby to usunięcie kilku a może nawet dużej ilości graczy do której sam należę. Jak ma ktoś inne zdanie można porozmawiać

Speekq

Użytkownik
Jestem jak najbardziej za wyłączeniem 3 osoby. Osobiście nigdy nie używam tej funkcji, nawet jeżeli gram na serwerze na którym jest ona włączona. No i w dodatku gra jak najbardziej stanie się bardziej realistyczna oraz zmniejszy to ilość bugów w grze. Jeżeli chodzi o fps-y, ja zawsze mam koło 15, i na 1 i na 3 więc mam wrażenie że podajecie taki argument tylko po to aby zmiana ta nie weszła w życie bo łatwiej wam tak grać.

ManiekBaniek

Użytkownik
Ja również nie dostrzegam zmiany w liczbie fps mimo że mój komputer już dawno przechodził lata świetności.
3 osoba pozwala na wykorzystywanie masy bugów jak i wygodnego prowadzenia pojazdów obstawionych sandbagami (zostawia się trochę miejsca przed kierowcą aby admini się nie przyczepiali i na 3os i ma się doskonały widok na drogę i dookoła pojazdu co daje ogromną przewagę nad przeciwnikiem).
Jestem za usunięciem 3os

Arrowkuu

Dobrze znany
Serwer straci wiele osób, uwierzcie mi - między innymi mnie, bo wiem jak gra działa mi na pierwszej osobie na tak DUŻEJ mapie, zmieniam tylko na pierwszą osobę gdy mam zamiar strzelać z dalszych odległości ze snajperek. ManiekBaniek, pochwal się ile masz FPS naturalnie jak grasz w przybliżeniu i na jakiej grasz rozdziałce, bo ja gram na 800x600 do tego ustawienia na low i odczuwam spadki FPS gdy przełączam się na pierwszą osobę, pewnie inne osoby w tym Sythe tak grają.

Status
Zamknięty.
Do góry