Jak założyć własny serwer Unturned (Działa na każdą wersję)

Temat na forum 'Poradniki' rozpoczęty przez Darkouloos, Lipiec 28, 2016.

  1. Darkouloos

    Darkouloos Nowy

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2016
    Posty:
    84
    Polubienia:
    25
    Witam, jak wiecie wiele graczy czasami by sobie pograło tylko ze swoimi znajomymi i sie dobrze bawić, lecz nie umieją zrobić serwera, dodatkowo może odpychać to że trzeba długiej pracy wielu programów itd. Ale nie jest tak trudno jak myślicie!

    Krok Pierwszy: Wchodzimy w Bibliotekę a następnie klikamy prawym na Unturned, właściwości, pliki lokalne, sprawdź pliki lokalne.

    Krok Drugi: Zrób skrót Unturned.exe. Potem możemy go nazwać jak chcecie.

    Krok Trzeci: Klikamy prawym na nasz skrót, potem właściwości i teraz w okienku pod nazwą "Element Docelowy" na początku i końcu tekstu robimy cudzysłów następnie po cudzysłowie (tym na końcu) klikamy spację następnie wklejamy te teksty

    -nographics -batchmode +secureserver/nazwa_serwera

    Upewnijcie się że nie ma dwóch spacji pomiędzy napisami gdyż może wam serwer nie działać

    I tutaj w miejscu "secureserver" możemy wpisać: +lanserver lub +insecureserver

    Czym jest Secureserver i insecureserver? Na insecureserver nasz serwer jest pod ochroną Valve a secureserver wyłącza tą ochronę

    A lanserver jest do serwerów lan lecz to musicie sobie znaleźć gdzieś indziej bo ja tego wyjaśnić nie umiem.

    Krok Czwarty: Klikamy na nasz skrót, teraz powinna pojawić się konsola, po tym jak ją włączymy wpisujemy "shutdown"

    Krok Piąty: Teraz powinien w folderze z grą pojawić folder pod nazwą "server" wchodzimy w niego, następnie klikamy folder z nazwą naszego serwa.

    Krok Szósty: Teraz mamy 4 foldery ale nas tylko interesuje Commands uruchamiamy go notatnikiem lub notepad++

    I teraz czas na pare podstawowych komend które powinny was interesować

    Name (Nazwa): Ustawia nazwę serwera
    Map: Ustawia mapę na której chcemy grać, jeśli chcemy zagrać na mapie z workshopu to każdy gracz tego serwera musi mieć w folderze map's daną mapę.
    Port: Ustawia port serwera, możemy zostawić puste bo i tak powinniśmy mieć tylko 27015 a gdy nic tam nie wpiszemy to automatycznie się ustawi 27015.
    Password (hasło): Ustawia hasło, przydatne gdy nie chcemy nie proszonych gości.

    Krok 7: Teraz musimy tylko włączyć nasz skrót i server działa!

    Krok 8: Jeśli chcemy grać z grupką znajomych to musicie mieć wszyscy Hamachi i być w sieci założyciela serwera bo inaczej nie pogracie sobie.


    A teraz jak wejść na serwer?

    Wystarczy że wejdziemy w liste serwerów i wpiszemy localhost i wchodzimy na nasz serwer ale nie zawsze nasz serwer sie pojawia dlatego polecam sposób drugi czyli:

    Wejście przez connect:

    A teraz co tam musimy wpisać by wejść na serwer:

    IP: localhost
    Port: 27015
    Hasło: Nic nie wpisujemy jeśli nie ma hasła.

    Mam nadzieje że poradnik wam pomógł jeśli występuje błąd w tekście to napiszcie mi a ja go poprawie.

    Zdjęcia wkrótce dodam.

    Poradnik inspirowany filmem Szerwonego Pt: Jak założyć serwer Unturned 3.0.
     
    Zeriasz i dzonyloker lubią to.
  2. elclasicio

    elclasicio Nowy

    Dołączył:
    Marzec 30, 2016
    Posty:
    80
    Polubienia:
    1
    Jakie komendy będzie miał admin?
     
  3. Darkouloos

    Darkouloos Nowy

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2016
    Posty:
    84
    Polubienia:
    25
    Te co na singlu czyli:

    @give (Nick Gracza) (Id przedmiotu)/(ilośc)
    @vehicle (Nick Gracza) (Id Auta)
    @Day/Night
    @Spy
    @teleport (nick gracza)
     
  4. Suchygościu18

    Suchygościu18 Nowy

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2017
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    A komenda spy co daje
     
  5. Suchygościu18

    Suchygościu18 Nowy

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2017
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    I czy gracze będą mogli znaleźć serwer w liście serwerów
     
  6. DogePLL

    DogePLL Administrator Serwera

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2016
    Posty:
    417
    Polubienia:
    85
    Możesz "podglądać" ekran gracza by sprawdzić czy np.niema czitów.
     
  7. Suchygościu18

    Suchygościu18 Nowy

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2017
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Ok dzięki ale czy ten serwer wyświetla się normalnie na liście serwerów? Czy to jest taki prywatny. Bo chciałbym pograć z kolegami na własnym serwerze i niewiem czy jak go stworze to będą oni mogli wejść na niego normalnie
     
  8. przemek3611

    przemek3611 Moderator Serwera

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2016
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    na liście serwerów raczej sie nie pojawi bo on jest pod hamachi zrobiony

    tak tam kolega w poście tłumaczył jak wejść to tylko taki sposób jest
     
  9. Suchygościu18

    Suchygościu18 Nowy

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2017
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0

Poleć forum